Jak udělat tu nejlepší horkou čokoládu ve vašem životě?

Sametová horká čokoláda je jedním z nejlepších způsobů, jak si vychutnat chladné zimní večery a přicházející vánoční čas. Tato sladká lahůdka zahřeje tělo i duši, a pokud je připravena správně, může se stát nezapomenutelným požitkem pro vaše chuťové buňky. 

Máme pro vás recept, který vám poskytne sametovou horkou čokoládu, kterou oceníte vy i vaše rodina. Pokud preferujete více nebo méně sladkou chuť, můžete upravit množství cukru podle svých preferencí. Experimentujte s různými druhy čokolády, abyste našli tu správnou pro vás. Jak na to? Je to jednodušší, než myslíte. Připravte si domácí horkou čokoládu v teple vašeho domova ještě dnes.

42

 Potřebné ingredience:

  •     2 šálky plnotučného mléka
  •     1/2 šálku smetany
  •     150 gramů kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  •     2 lžíce kakaa
  •     1/4 šálku granulovaného cukru (lze upravit dle chuti)
  •     1 lžička vanilkového extraktu
  •     špetka soli a skořice
  •     šlehačka na dozdobení
  •     mini marshmallow/ lentilky/ čokoládové hoblinky

 

Jak udělat domácí horkou čokoládu?

Začněte tím, že si nasekáte kvalitní čokoládu na menší kousky. Čím lepší čokoládu použijete, tím bohatší váš nápoj bude. V hrnci smíchejte mléko, smetanu, kakao, cukr, špetku soli a skořice pro lepší chuť. Postupně přidejte nasekanou čokoládu a vanilkový extrakt.

Postavte hrnec na sporák a zahřívejte směs na středním ohni. Občas míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs nezačne houstnout. Když se směs začne zahřívat, dejte pozor, aby nešla do varu. Vaření by mohlo způsobit spálení čokolády, která nechutná ani nevoní moc vábně.

To nejlepší na konec

Horkou čokoládu nalijte do hrníčků a ozdobte podle chuti. Můžete přidat šlehačku, mini marshmallow, čokoládové hoblinky nebo lentilky. Můžete si ji vychutnat u krbu nebo na terase. A jak to celé ještě víc dotáhnout k dokonalosti? Zakousněte k horské čokoládě bábovku od babičky nebo čokoládové muffiny. Dáváte přednost kupovaným cookies a sušenkám? Pak vám nesmí uniknout naše bohatá nabídka.

Vysokoprocentní čokolády u nás skladem

40

Je libo veganská verze?

Máte potravinovou intoleranci nebo se stravujete vegansky? Pak vám tento recept ukáže, jak připravit veganskou horkou čokoládu, která bude stejně lahodná jako ta klasická.

Ingredience

  •     2 šálky mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka dle preference)
  •     150 gramů veganské čokolády s vysokým obsahem kakaa
  •     2 lžíce kakaa
  •     1/4 šálku rostlinného cukru (lze upravit dle chuti)
  •     1 lžička vanilkového extraktu
  •     špetka soli
  •     rostlinná šlehačka 
  •     veganské marshmallow či jiné zdobení

 

Jak udělat veganskou horkou čokoládu?

Zahajte přípravu tím, že nakrájíte veganskou čokoládu na menší kousky, s důrazem na to, aby neobsahovala žádné mléčné přísady. Poté v hrnci smíchejte rostlinné mléko, kakao, rostlinný cukr, špetku soli vanilkový extrakt. Postupně přidejte nasekané kousky veganské čokolády. Položte hrnec na sporák a ohřívejte směs na středním ohni. Pravidelně míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a směs nezačne zahušťovat. V té chvíli, kdy směs začne nabírat na teplotě, pečlivě dohlížejte, aby nedošlo k varu, protože by to mohlo způsobit spálení čokolády. 

41

Mlsejte, jak hrdlo ráčí

Hotovou veganskou horkou čokoládu nalijte do hrnečků a podle vlastní chuti ji ozdobte. Máte možnost přidat veganskou šlehačku a veganské marshmallow. Nyní si užijte tento lahodný veganský nápoj sami nebo se svou rodinou a přáteli. Je to dokonalý způsob, jak si dopřát chutný teplý nápoj a zároveň se držet veganské stravy. Můžete k ní také přikousnout výborné čokoládové brownies.