Nechte se okouzlit chutí čokoládových brownies

Vášeň, touha, slast a úplná závislost… Ano, to vše je spojeno s dezertem čokoládových brownies. Jsou vlhké, šťavnaté a čokoládu uvnitř si vychutnáte v její surové a úchvatné podobě.  Brownies jsou původem z Ameriky, ale velmi snadno si najdou místo i ve vaší kuchyni. 

Z čeho se připravují?

Potřebujete jen pár surovin a několik minut na to, abyste je jednoduše umíchali dohromady. Připravte si tedy:

  • 350 g čokolády s obsahem 50-60 % kakaa
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 250 g třtinového cukru
  • 80 g hladké mouky

brownie-548591_640

Jak udělat těsto?

Postup je pak velmi snadný a rychlý. Čokoládu rozpusťte společně s máslem ve vodní lázni. Vejce si dejte do misky a ušlehejte, pak postupně vmíchejte cukr. Měla by vám vzniknout hustší směs. Přidejte do ní rozpuštěnou čokoládu s máslem, mouku a prášek do pečiva. Vše pak míchejte do hladka. 

A nakonec pečení

Směs nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160°C. Doba pečení bývá zhruba 30 - 35 minut, ale berte to pouze jen jako orientační údaj. Ideální je, když se vám povede odhadnout dobu, kdy je povrch moučníku pevný, ale uvnitř je stále nedopečený. Pokud ho necháte v troubě moc dlouho, výsledek bude příliš suchý a tuhý.

Před podáváním hostům pak stačí dezert nakrájet na kousky. Můžete ho podávat ozdobený lístkem máty nebo čerstvým ovocem. A pak už jen sledujte, jak vaši blízcí sahají po dalším a dalším kousku, protože čokoládovým brownies se nedá odolat.

 

Vysokoprocentní čokoláda u nás skladem