Od 1. do 10. července provádíme inventuru a jsme na dovolené. Objednávky budeme expedovat zase od 11. července. Děkujeme za pochopení.

Nechte se okouzlit chutí čokoládových brownies

Vášeň, touha, slast a úplná závislost… Ano, to vše je spojeno s dezertem čokoládových brownies. Jsou vlhké, šťavnaté a čokoládu uvnitř si vychutnáte v její surové a úchvatné podobě.  Brownies jsou původem z Ameriky, ale velmi snadno si najdou místo i ve vaší kuchyni. 

Z čeho se připravují?

Potřebujete jen pár surovin a několik minut na to, abyste je jednoduše umíchali dohromady. Připravte si tedy:

  • 350 g čokolády s obsahem 50-60 % kakaa
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 250 g třtinového cukru
  • 80 g hladké mouky

brownie-548591_640

Jak udělat těsto?

Postup je pak velmi snadný a rychlý. Čokoládu rozpusťte společně s máslem ve vodní lázni. Vejce si dejte do misky a ušlehejte, pak postupně vmíchejte cukr. Měla by vám vzniknout hustší směs. Přidejte do ní rozpuštěnou čokoládu s máslem, mouku a prášek do pečiva. Vše pak míchejte do hladka. 

A nakonec pečení

Směs nalijte do formy vyložené pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160°C. Doba pečení bývá zhruba 30 - 35 minut, ale berte to pouze jen jako orientační údaj. Ideální je, když se vám povede odhadnout dobu, kdy je povrch moučníku pevný, ale uvnitř je stále nedopečený. Pokud ho necháte v troubě moc dlouho, výsledek bude příliš suchý a tuhý.

 

Před podáváním hostům pak stačí dezert nakrájet na kousky. Můžete ho podávat ozdobený lístkem máty nebo čerstvým ovocem. A pak už jen sledujte, jak vaši blízcí sahají po dalším a dalším kousku, protože čokoládovým brownies se nedá odolat.

 

Vysokoprocentní čokoláda u nás skladem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení