X tipů na co by měl obsahovat mikulášský balíček

Pátého prosince nastává předzvěst Vánoc: Mikuláš s čertem a andělem nosí našim ratolestem balíčky plné dobrot a sem tam do něho přihodí zlobivým dětem uhlí a brambory. Každé dítko sice občas zlobí, ale zároveň nám přináší do našich životů mnoho radosti. Přichystejte pro svého syna nebo dceru mikulášský balíček a vložte do něho tolik oblíbené čokoládové cukrovinky a jiná tradiční a netradiční překvapení! 2017-04-13-09-12-58-725x480

Čokoládové cukrovinky pro mlsné jazýčky dětí

Co by byl mikulášský balíček bez čokolády? V balíčku se rozhodně neztratí čokoládové figurky čerta a Mikuláše ani čokoládové mince, kterými vykoupí děti z pekla svou duši. Stejnou měrou dítka potěší čokoládová lízátka z kvalitních přírodních ingrediencí a kočičí jazýčky, které znají rodiče ze svého dětství. Zapomenout nesmíte ani na adventní kalendáře s 24 okénky, s nimiž mohou ratolesti odpočítávat čas do Štědrého dne.

nuts-4692360_1280

Co dalšího na zub udělá v mikulášském balíčku radost?

Nemusíte zůstávat jen u čokoládových cukrovinek. Děti stejnou měrou milují gumové medvídky, cookies sušenky, marmelády z jejich oblíbeného ovoce, kyselé bonbony, adventní perníčky, kukuřičné křupky a popcorn. Rády si pochutnávají i na zdravých dobrotách. Přidejte proto do balíčku sušené ovoce, jedlé kaštany, různé druhy nesolených oříšků a pečené čaje z poctivých ingrediencí. Balíček obohaťte o čerstvé ovoce z našich krajů.

Překvapení, které se nejí, ale stojí za to!

Mikulášský balíček není jen o čokoládovém Mikuláši a jiných jedlých věcech. Každé dítě si zaslouží překvapení, které mu rozzáří oči a vykouzlí úsměv. Jen vy nejlépe víte, k čemu vaše ratolest tíhne. Oním překvapením mohou být dětské ilustrované knihy, omalovánky, plyšáci, časopisy pro předškoláky i školáky, puzzle, modelína, vzdělávací hry, bublifuk nebo hlavolamy. Vyrobit můžete i poukaz do kina na animovaný film, zábavního centra či dětského koutku.

cookies-baking-christmas-gingerbread-bake-traditional-icing-decorated-sweet

Nemůžete utrácet? Nevadí!

Mikulášská nadílka pro více dětí se může prodražit. Šikovné hospodyňky mohou dětem vložit do balíčku domácí perníčky, sušenky, datlové tyčinky, usušené ovoce, čokoládové bonbony uschované ve vlastnoručně vyrobené krabičce, ovocné sirupy na přípravu šťávy, sypané čaje a odvážné maminky a akční tatínkové mohou zkusit vyrobit sliz. S ním si děti vyhrají v každém věku!

Mikulášská nadílka může být více než jen tradice rozdávání cukrovinek a uhlí. Udělejte si z ní zábavné předvánoční odpoledne s andělskou nebo čertovskou diskotékou, plnou hry a balónků. Kromě Mikuláše pozvěte třeba královnu Elzu z Ledového království nebo šikovné skřítky, kteří malováním na obličej přetvoří děti i dospělé v lední medvědy nebo sněhové vločky. Nechte se inspirovat a udělejte si z Mikulášské nadílky nezapomenutelný zážitek pro všechny.

Chcete načerpat další inspiraci, co uschovat dětem do mikulášského balíčku? Na Mikuláše darujte to nejlepší a poohlédněte se po tradičních i nevšedních dobrotách v naší kategorii. Nabídkou nebudete zklamáni!

Sladkosti na Mikuláše u nás skladem