Tipy pro mikulášský balíček aneb jak potěšit děti sladkostmi a dárky?

Mikuláš je svátek, který se těší velké oblibě především u dětí, ale i dospělí s ním spojují mnoho příjemných vzpomínek. Jistě jste se už někdy zamýšleli nad tím, co dětem do mikulášského balíčku dát. Ačkoli tradiční nadílka vždy potěší mlsné jazýčky, proč nezabrousit do nových vod a připravit pro své nejmenší i něco originálního?

Svatý Mikuláš připadá na 6. prosince, ale slaví se již v předvečer 5. prosince, kdy děti dostávají nadílku. Balíček může obsahovat různé malé dárečky a sladkosti, které děti potěší. Tedy v případě, že nezlobily. Pokud hledáte inspiraci, co do Mikulášského balíčku dát, máme pro vás několik skvělých tipů pro děti.

4

Sladké pokušení pro malé i velké

Pojďme společně prozkoumat možnosti, jak mikulášský balíček obohatit a udělat z něj nezapomenutelný zážitek.

    1. Čokoláda je vždy vděčným dárkem, a to nejenom u dětí. Můžete vybrat určitou značku čokolády nebo se pokusit najít něco speciálního, jako třeba čokoládové bonbony nebo pralinky
    2. Čokoládové figurky jsou rovněž nesmírně oblíbené. Obvykle bývají ve tvaru Mikuláše, anděla, čerta nebo různých zvířátek. 
    3. Mince v balíčku symbolizují zlaté mince, které svatý Mikuláš dával třem chudým sestrám. I naše nabídka je plná chutných „zlaťáků“.
    4. Bonbóny různých chutí a tvarů jsou vždy vítány. Doporučuje se vybírat bonbóny, které jsou vhodné pro děti a nejsou příliš tvrdé. Oblíbené jsou u dětí zázvorové bonbóny nebo Fazolky Jelly Beans
    5. Lízátka jsou dalším sladkým doplňkem, který děti obvykle milují. Můžete vybrat různé chutě a velikosti lízátek.
    6. Pendreky jsou klasickým mikulášským darem. Můžete vybrat pendreky s různými příchutěmi. Želé bonbony nebo želé v různých tvarech a chutích jsou další sladkou alternativou.

Sladkosti Čert a Mikuláš u nás skladem

Originální dárky pro mikulášský balíček  

Co když do balíčku vložíte něco, co nejen potěší dětské bříško, ale zároveň je podnítí k aktivitě nebo rozvíjí jejich dovednosti?

Pokud má vaše dítě rádo kreativní činnosti, můžete do balíčku přidat sadu barevných voskových či pastelových kříd, sešit se samolepkami nebo omalovánky s motivy oblíbených postaviček. Děti většího věku ocení třeba sadu pro výrobu náramků nebo klíčenek. A co takhle podpořit dětskou lásku ke čtení? Kniha s pohádkou nebo dobrodružným příběhem může být tím pravým ořechovým. Do balíčku můžeme také přidat malou hračku – autíčko, panenku, stavebnici, puzzle nebo třeba hru pro celou rodinu, která přinese spoustu zábavy i v předvánočním shonu.

2

Závěrem 

Mikulášský balíček je skvělou příležitostí, jak udělat dětem radost a zároveň je něčemu naučit, rozvíjet jejich zájmy a dovednosti. Nebojte se být kreativní a překvapte je něčím netradičním. Přece jen, největší radost nám přinášejí věci, které jsou zvláštní a nečekané.

Mikulášská nadílka už nemusí být pouhé strašení dětí a rozdávání cukrovinek či uhlí. Můžete z této příležitosti udělat zábavné předvánoční odpoledne s čertovskou či andělskou diskotékou plnou barevných balónků a veselých her. Mikuláš si na tuto slávu může pozvat třeba úžasnou královnu Elzu z Ledového království nebo talentované skřítky, kteří vás díky malování na obličej promění třeba ve sněhovou vločku nebo ledního medvěda. Nebojte se udělat Mikulášskou nadílku nezapomenutelným zážitkem jak pro děti tak pro dospělé."