Degustační sada Michel Cluizel Intro 10

Kód: CBDSMC03
129 Kč 112 Kč bez DPH
Momentálně vyprodané
Můžeme doručit do:
1.2.2021

Degustační sada na seznámení s čokoládami Michel Cluizel. Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Sada obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků deseti druhů čokolád (sedm tmavých, dvě mléčné a jedna 99%).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Degustační sada Michel Cluizel „Intro Cluizel 10“

Degustační sada na seznámení s čokoládami Michel Cluizel. Součástí degustační sady jsou tištěné degustační poznámky ke všem čokoládám a degustační postup jak si vychutnat čokoládu všemi smysly. Obsahuje 10 jednotlivě balených čtverečků deseti druhů čokolád (sedm tmavých, dvě mléčné a jedna 99%). Z toho šest čokolád je plantážních (kakaové boby pochází z konkrétní plantáže.)

Tmavé čokolády obsažené v degustační sadě:

  • Noir Infini 99%
  • Grand Noir 85%
  • Noir 72%
  • Mangaro Noir 65% (Madagaskar)
  • Los Ancones Noir Bio 67% (Ostrov Svatého Dominika)
  • Mokaya Noir Bio 66% (Mexico)
  • Vila Gracinda Noir 67% (Ostrov Svatého Tomáše)
  • El Jardin 69% (Kolumbie)

Mléčné čokolády obsažené v degustační sadě:

  • Mangaro Lait 50% (Madagaskar)
  • Grand Lait 45%

Čokolády získaly množství medailí na mezinárodních soutěžích. Pro podrobné degustační poznámky k jednotlivým čokoládám nahlédněte prosím popisy příslušných čokolád.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, Bean to Bar – Best Dark Bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, Best Milk Chocolate Bar
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2009
  • zlatá medaile – Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
  • zlatá medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2007, Best bean to bar
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, 2007, Best bean to bar
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2005
  • první místo, Salon du Chocolat, Paříž, 2003

Balení, hmotnost a rozměry: Průhledný sáček s vloženými tištěnými degustačními poznámkami, 50 g, 80×175×8 mm

Upozornění: obrázek není zcela přesný. Místo růžových miničokoládek Maralumi jsou tam teď miničokoládky: světle zelená - El Jardin a tmavá Noir 72%. Správný obrázek dodáme hned jak novou verzi pěkně nafotíme.

Složení čokolády Noir Infini 99%: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka, skořice, zázvor. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku

Složení tmavých čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.

Složení mléčných čokolád: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo), nerafinovaný třtinový cukr, plnotučné sušené mléko, pravá Bourbon vanilka. Může obsahovat stopy ořechů a lepku.

Výjimečná kvalita surovin: Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si nechal patentovat ochrannou známku „Nobles Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny“), která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků,
  • třtinový cukr místo cukru řepného,
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu,
  • nepoužívá sójový lecitin ani umělá aromata,
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Rodinná čokoládovna Michel Cluizel vyrábí výjimečnou čokoládu již od roku 1948. Nachází se v Normandii na severu Francie a vice informací a zajímavostí o čokoládovně naleznete na /cluizel

Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

Salon du Chocolate je mezinárodní přehlídkou čokolády probíhající každoročně na podzim v Paříži.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g
Energie v kJ 2446,8
Energie v kcal 585,5
Tuky v g 44,65
    z toho nasycené tuky v g 27,5
Sacharidy v g 41,3
    z toho cukry v g 29
Bílkoviny v g 8,3
Sůl v g 0,13

Doplňkové parametry

Kategorie: Degustační sady čokolád
Hmotnost: 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Michel Cluizel je rodinná čokoládovna v Normandii. Čokoládu vyrábí přes 70 let a pro své dobroty vybírá to nejlepší kakao ze světových plantáží. Ví totiž, že každá odrůda má jinou chuť a že vždy záleží i na zeměpisných šířkách rodiště kakaových bobů.

Takto pečlivě vybrané kakao z jednotlivých plantáží představuje Michel Cluizel v edici tabulkových čokolád s jednobarevným obalem. Každá plantáž má přidělenou vlastní barvičku a na obale čokolády najdete mapku, kde je vyznačená. To zní jako docela příjemná výuka geografie, ne?

Nemáte ještě účet?

Registrujte se a získáte
Chci se zaregistrovat